HYRDEINSTINKTHyrdeinstinkt er et modereret jagtinstinkt, hvor hunden er avlet til at samle eller flytte på 'byttet' uden at gøre skade. De har det som kaldes et 'ufuldstændig jagtinstinkt'.


En hyrdehund med dens instinkt i behold vil hyrde helt instinktiv fra den er lille hvalp. Det er en egenskab der har taget generationer at fremavle.


Træning af andre aktiviteter, kan være medhjælpende til at instinktet bliver aftagende, men hundens trang til at hyrde vil altid bestå.STRESSADFÆRDRacen kan have tendens til at udvise stressadfærd i adolescens perioden. Adolescensen er den periode, hvor den store hvalp (fysisk kønsmodning) og den unge hund (psykisk kønsmodning) begynder at praktisere livet som voksen hund. Det kan mentalt være en svær overgang, med naturlige udfordringer, hvorfor de har lettere til at stresse. Det er en overgang som kræver mere af dig som hundeejer, hvor fokus skal rettes på hundens stadie, indlæringsevne og behov. Nedbring de fysiske aktiviteter og tilføj nogle afstressende opgaver som kræver lidt hjernegymnastik. ​


UNDGÅ - Aktivitet med højt energinivau, såsom boldleg, cykling, løbeture, leg med andre hunde.


TILFØJ – Hjernearbejde hvor energiniveauet er lavt, såsom nosework, fodersøg, balanceøvelser, gåture i rolige omgivelser.


I denne periode ses ofte, overspringshandlinger, forhøjet energi, glemmer tidligere indlæring, bruger lyd oftere, forhastet og forvirret, leger vildere eller virker rastløs indendørs.Kennel Vistruphusholmevej 1, 4390 vipperød | .+45 26 20 08 20