Hund og børn sammen?

Med hund og børn i hjemmet, er det vigtigt at alle kender og følger de fastsatte regler. Regelsættet skal være på plads inden hunden ankommer. Børnene skal lære at være hundevenlige, og hunden skal lære at være børnevenlig.


Ingen racer er forprogrammeret børnevenlig, men de fleste racer vil være overbærende og tillidsfulde i omgangen med børn, hvis de har været præget på børn fra de var hvalp. Det er altid den voksnes ansvar at barn og hund får nogle gode oplevelser sammen.


Stor eller lille hund – selskab eller brugshunderacer?

Mange vælger en mindre hund frem for de helt store hunderacer af praktiske grunde. Men du kommer ikke lettere til en velopdragen hund blot ved at vælge en mindre race. Hundens adfærd er ikke mindre udtalt blot fordi den er lille. En mindre hund har lige så stort behov for opdragelse og mentaltræning som en stor hund. Dog kan små hunde syne lettere at håndtere alene grundet dens størrelse.


Valg af hundens størrelse bør også afhænge af din boligsituation. Bor du i etageejendom kan trapper være en udfordring for dig og hunden. Daglig gang på trapper er en stor belastning for hundens knogler og led, hvilket på sigt kan give slidgigt. Hvalpen skal derfor bæres det første år hvor den er i fysisk udvikling.


Hanhund eller tæve?

Hanhunden er større og kraftigere. Hanhunden kan have en større tilbøjelighed til at ville "prøve sin ejer af”, hvis han får lov. Det sker at hanhunden, strejfer og opsøger løbske tæver, andre mister helt appetitten og virker ukoncentreret.


Tæver kan også udvise karaktertræk som ”her kommer jeg”, men dette ses specielt over for andre tæver. Tæven virker på mange som mere forsigtig. Tæven kommer i løbetid 1-2 gange årligt af ca. tre ugers varighed.


Hanhunde og tæver kan stort set opnå de samme resultater i træningssammenhæng. De er som udgangspunkt lige sociale og kærlige.


Afholdelse af ferie ved anskaffelse?

Sørg for at holde ferie i forbindelse med hundens ankomst og gerne 14 dage. Hunden skal have lov at falde til i sit nye hjem, uden straks at blive ladt alene i mere end få minutter ad gangen.

I de første dage skal hunden have ro, og du bør kun gå korte ture. Vent med at invitere familie og venner over for at se det nye vidunder. Hvalpe især, har brug for at falde til og finde tryghed til sin nye familie. Den lille hvalp har været vant til at have sin mor og søskende omkring sig, så det er en brat omvæltning den udsættes for.

Kennel Vistruphusholmevej 1, 4390 vipperød | +45 26 20 08 20