Vores dag starter cirka klokken 05:30, så er de vågne og klar. De lever mere og mere af fast føde i form af opblødt tørfoder, råt kød og grøntager. Den vækstperiode hvalpene er i kræver ekstra energi, og nu hvor modermælken er på retur, er det vigtigt at supplerer med 3 måltider om dagen. Hvalpen har sværere ved at fordøje laktosen i modermælken, fra den er fra 3 uger gammel, så Lara’s mælkebar er ren og skær hygge og tryghed.


Lara er begyndt at gå over i opdragelsesfasen. Hun tilbyder dem forsat korte perioder med mælk og derefter bliver der sagt fra. Det er interessant at se kommunikationen mellem mor og hvalpe, de forstår udmærket når der er lukket for ”køleskabet”. Lara leger også af til med hvalpene og de elsker det – Særligt når de bliver væltet omkuld for så at blive vasket og nusset af mor.


Vi har været en del i haven, faktisk så står døren åben det meste dagen så de selv kan vælge om de vil være ude eller inde. Det betyder at stuen er blevet hvalpenes nye legeplads, og det er et dejligt fristed hvor de flittigt gør brug af deres nye legetøj, såsom vippe, tunnel og deres hule (stofbur). De elsker at slæbe rundt på ting. Deres nysgerrighed er stor, så de er kun i stuen når resten af familien er hjemme.


Abba får lov til at være legetante i ny og næ, og bruger meget af sin tid på at lege og hygge med de små. Hun er utrolig legesyg, så Lara holder et vågent øje med hende. Det er dejligt at opleve det gode spil der er mellem Abba og de små hvalpe, en vigtig lærdom for de små at få med i bagagen.