Det er DKK's holdning, at man som opdrætter: 
 
  • skaffer sig viden om evt. arvelige sygdomme inden for racen.
  • undlader at benytte dyr i avlen, som er belastet af en eller anden lidelse.
  • prioritere sundhed frem for andre forhold, som f.eks. brugsegenskaber eller smukt udseende.
  • ikke lukker øjnene eller bortforklare, hvis der viser sig at være noget galt med eget opdræt.

Hvalp fra Vistruphus

Jeg bestræber mig på, at opdrætte Welsh Corgi Cardigans som er racetypisk, har et sundt temperament, et godt helbred og frimodige familiehunde. Hvalpene vil være vaccineret, chippet samt sundhedsundersøgt hos en autoriseret dyrlæge, inden de rejser hjemmefra. Derudover bliver de hvalpetestet i en alder af 7 uger af en uddannet hvalpetester.

Pris
En hvalp fra mit opdræt koster kr. 9.500,00.
Jeg bruger Dansk Kennel Klub's købsaftale. Interesserede hvalpekøbere kan blive noteret på hvalpelisten

Reservation
Det er ikke muligt at reservere en hvalp fra mit opdræt, førend vi har mødt hinanden personligt og forventningsafstemt ønsker og behov. Når hvalpene er født, koster det et reservationsgebyr på kr. 1.500,00, dette beløb fratrækkes købsprisen. Trods købelovens regler for depositum, er du hos mig ikke bundet til dit køb hvis du fortryder, dog vil reservationsgebyret være tabt.

Opvækst
Hundene er alle en del af familien, ligesom hvalpene vokser op i huset blandt hele familien. Det er vigtigt for mig, at hvalpene er glade, kække og fulde af gå på mod, når de flytter hjemmefra. Jeg prøver så vidt muligt at præge, danne trygge rammer samt socialisere hvalpene, så de er klar til at indtage deres nye hjem til glæde og fornøjelse for deres nye familie. Det er vigtigt, at du som hvalpekøber fortsætter denne prægning. Læs også, ’Prægning

Opdræt
Hundeopdræt er en fascinerende hobby som giver mulighed for at forme mit opdræt på baggrund af kundskaber, ideer og visioner. Der er ingen facitliste, når det kommer til opdræt. Selv med den bedste research, kan jeg som opdrætter aldrig være 100 % sikker på resultatet.

Det betyder også, at jeg som opdrætter kan være uheldig, og løbe ind i modgang. At arbejde med genetik og levende dyr som sin hobby kræver omhu og ydmyghed. Genetik er en stor medspiller i alt opdræt, og på nogle områder uudforsket og fyldt med gåder, det er ikke altid sort eller hvidt. Jeg tager ansvar, yder hjælp i det omfang det er muligt, støtter og vejleder hvalpekøber. Jeg sørger som minimum for at overholde de få krav og anbefalinger der er for vores race, det sig ift. Dansk Kennel Klub samt vores specialklub, Welsh Corgi Klubben.

Søger du et nyt familiemedlem, er det en god ide at besøge flere opdrættere og se netop deres hunde. Få afstemt kemi og forventninger til hinanden, så det at købe hund bliver en god og tryg oplevelse både i nuet, men også for fremtiden. Du kan læse mere om mit opdræt under, ’Hunde’
 
 
 
Kennel Vistruphus v/Henriette Vistrup | Holmevej 1, DK-4390 Vipperød  | Tlf.: +45 2620 0820 | vistruphus@gmail.com