Da klokken var 19:10 kom første hvalp, en stor smuk tæve. Resten af fødslen forløb godt, dog måtte vi ud på en mindre ’løbetur’ mellem hvalp 2 og 3 da fødslen lod vente på sig. Bevægelse er med til at sætte skub på veerne, og kort tid efter var Ava i gang igen og kunne få de næste mange hvalpe ud med få presseveer. Ved sidste hvalp måtte vi atter ud på en mindre vandretur, da den lå langt oppe og derfor tager længere tid at bevæge sig nedad… men det skulle også vise sig at være en forholdsvis stor hvalp på 404 gram. Det var en god og naturlig fødsel og Ava klarede det flot.


Hele forløbet var endelig afsluttet lørdag morgen kl. 03:05, og alle var vi godt trætte. Lørdag formiddag havde vi aftale med vores dyrlæge som gav Ava en indsprøjtning til sammentrækning af livmoderen. Herefter blev hvalpene undersøgt, og alle er sunde og raske. Endelig kunne Ava lægge sig ned og nyde sine 8 skønne hvalpe, der ro og hvalpene havde alle lagt sig til patten efterhånden som de var blevet født.


Ava fik 4 hanner og 4 tæver. De er er i farverne brindle/hvid alle med flotte hvide aftegninger, dog er en hanhund sort/hvid/brindle.


Nedenfor lidt fotos fra dagen, nogle er med rødligt skær, dette skyldes at hvalpene ligger under varmelampe for at sikre de ikke får træk eller kulde.