Om os / Opdrætteruddannelsen


DKK har gennem mere end 10 år stillet et tilbud om en opdrætteruddannelse til rådighed for DKKs medlemmer – både kommende, nye og erfarne opdrættere. Over 1.800 opdrættere har gennemført denne frivillige uddannelse.
 
I 2009 besluttede DKKs repræsentantskab at gøre opdrætteruddannelsen til en forudsætning for at få kennelmærke fra den 1. juli 2010.

Opdrætteruddannelsen

Logoet, er et signal til omverdenen
 
Brug af logoet og betegnelsen "Har gennemgået DKK´s opdrætteruddannelse" viser for omverdenen, at jeg som opdrætter har gennemgået en uddannelse inden for emnerne:
 
* Hvordan skal min kennel være?
* Genetik, Sundhed og hvalpefødsler
* Hvad må, skal og bør jeg overfor hvalpekøbere m.fl.
* DKK´s mentalbeskrivelse og hundens mentale udvikling
* DKK og omverdenen
 
Det er et signal til omverdenen om, at jeg tager mit opdrætterhverv alvorligt og har gjort en indsats for at sætte mig ind i tingene (DKK vil godt gøre opmærksom på, at der også findes opdrættere, som ad anden vej end opdrætteruddannelsen har gjort en tilsvarende indsats).
 
Signalet er også nødvendigt, for mange hvalpekøbere har store forventninger, når de køber en hvalp med en DKK stambog, og da ikke mindst hvis hvalpen kommer fra et opdræt - noget som både hvalpekøbere og andre f.eks. dyrlæger forbinder med professionalisme og seriøsitet.
Kennel Vistruphus v/Henriette Vistrup | Holmevej 1, DK-4390 Vipperød  | Tlf.: +45 2620 0820 | vistruphus@gmail.com