Hunde / Omplacering

Omplacering

Det hænder at vi bliver kontaktet af tidligere hvalpekøbere, som søger hjælp til at genplacere deres pragtfulde hund. Oftest er der sket ændringer i familien, som skilsmisse, pludselig sygdom eller allergi. Vi har derfor valgt at hjælpe vores ”hvalpe” videre så de IKKE ender på et internat.
 
Hvad kan man forvente af en omplaceringshund:
En omplaceringshund vil ofte have skiftet hjem to eller flere gange inden for kort tid. Den har ekstra behov for tryghed, så den kan knytte sig til sin nye familie. Derfor er det vigtigt at planlægge ferie ved sådan et valg.

Nogle hunde kræver en større indsats grundet en dårlig "start på livet". Derfor skal du som hundeejer være tro mod dig selv, INDEN du takker ja til sådan opgave. Du skal være indstillet på, at der skal bruges
ekstra tid til indlæring, tolmodighed til opbygning af tillid, lange gåture samt social samvær med hunden. Denne fase kan tage flere måneder, og for få individer år, alt efter hvad hunden har været igennem.
 
Du skal samtidig være indstillet på, at lave dit liv om for en periode, og ikke mindst prioritere familie og andre fritidsinterresser lavere end tidligere, så hunden får en ny god start. Kan du nikke ja til alt dette, så er en omplaceringshund lige noget for dig.
 
Hvad forventer vi:
Vælger du en omplaceringshund, skal du forvente der bliver spurgt ind til tidligere erfaring med hund, familieforhold, bolig- samt jobsituation. Dette i et forsøg på at finde det bedste match.
 
Det er vigtigt, at man har kendskab til hundehold. Racekendskab er altid et plus i en omplaceringssituation. Valg af hund, pasning og pleje er en voksens ansvar!
 
 
Kennel Vistruphus v/Henriette Vistrup | Holmevej 1, DK-4390 Vipperød  | Tlf.: +45 2620 0820 | vistruphus@gmail.com