Nyheder / Nyheder 2015

Nyheder 2015

God jul og godt Nytår

Vi ønsker alle en god jul og et godt nytår, og takker venner og bekendte for mange hyggelige stunder og timer sammen. Vi håber og ser frem til endnu flere i 2016!
 
Kennel Vistruphus

27. september 2015

Welsh Corgi Klubben afholdte igen i år mentalbeskrivelse både i det jyske (Odder) samt på djævleøen (Allerød). Det er en tilbagevendende begivenhed hvor jeg som opdrætter trofast følger de hvalpekøbere som måtte ønske at deltage.

Det er både sjovt og spændende at oberservere hundens reaktioner og nysgerrighed for bagefter at kunne sammenligne med deres hvalpetest. Ofte viser UHM (Unghund mentalbeskrivels) sig meget lig med hvalpetesten – Der kan være mindre eller mere forskrækkelse ved momenter med overraskelse, det er selvstændig nysgerrighed der afgør om hunden tager kontakt. Nysgerrighed er noget nær umuligt at træne via miljøpåvirkning, det er en selvstændig og medfødt faktor der afgør og hunden lader sig drive frem og undersøge på egen hånd.

Der var 5 ”hvalpe” fra mit opdræt der gennemførte den dag, og det var en fornøjelse at se og følge Frances, Gaston, Grace, Gaia og Geifon på en smuk solskinsdag i september - Stort tillykke til Jer alle!

4. juli 2015

Så kom dagen hvor WCK afholdte national udstilling i Nyvang, Holbæk. Det var dejligt at se så mange hunde og nye hvalpekøbere udstille deres vidundere for første gang, og ringtræningen fra juni havde helt sikkert båret frugt hos en del af ekvipagerne. Det var en frygtelig varm sommerdag med temperaturer over de 30 grader, absolut ikke det man i hundeverdenen kalder for en optimal hundedag når hunden skal præstere. Stemningen var god og sammenholdet stort, resultaterne for enkelt var ganske gode, så gode at det også endte i placeringer. Alt i alt en super hyggelig dag i gode venners lag.

Beskrivelser kan nu læses af alle via hundeweb!

20. juni 2015

Idet mange af mine hvalpekøbere desværre ikke kunne deltage i WCK’s corgi træf, blev vi enige om at gentage succesen og mødes på den store parkeringsplads ved Munkholmbroen i Holbæk. Siden sidste tur havde vejret været en smule mere vådt, til glæde for de efterhånden store hvalpe, som så fik mulighed for at boltre sig i skovens fugtige muld. Afslutningsvis afsluttede vi dagen ved fjorden med et lille bad, kaffe og is.

14. juni 2015

Tips & tricks - Forstå grundelementerne ved deltagelse i shows (udstilling)
Der afholdes 4 træningsdage, hvor der vil være gode råd og vejledning til fremvisning og handling af sin hund. Hver søndag i juni fra klokken 10.30 til 12:00. (Det er gratis at deltage)

Tilbuddet er primært for mine hvalpekøbere samt de hunde som jeg har udstationeret – Dog er andre corgiejere velkomne til at træne med under princippet ”selvtræning”.

Da det er under private rammer, bedes alle interesserede sende mig en e-mail eller PB på facebook, så vil jeg fremsende adresse og de få regler mine forældre ønsker vi overholder.

13. juni 2015

Igen i år afholdte WCK et corgitræf i Holbæk. En god formiddag i Eriksholm Skov, hvor 20 corgier i alle aldre og deres hundeejere samles til en fælles gåtur. Der var både følge af transportvogn samt rygsæk installeret på maven, så hvalpene undervejs kunne komme op og hvile. En god tur på små 40 min, som blev afsluttet med en lille svømmetur for de vandglade nede ved fjorden, alt imens der blev dækket op med kaffe, boller og kage bag ISHUSET ved Munkholmbroen.

25. maj 2015

Så er det tid til at præsentere 2 nye medlemmer som er blevet tilført mit opdræt. 2 tæver hvoraf Vistruphus Hailey er af eget opdræt, og Avalon er af mit opdræt via Vistruphus Cassie som ejes af Tue og Anette fra Kalundborg. Det er 2 tæver som jeg ser frem til at følge i deres udvikling. Avalon er udstationeret hos Lone, Josefine og Henrik som bor i Kirke Hyllinge.
Kennel Vistruphus Kennel Vistruphus
   
Kennel Vistruphus Kennel Vistruphus

23. maj 2015

Det kan sagtens lade sig gøre som privat person, at oprette en begivenhed på facebook, og så opleve at der bliver mødt talstærkt op, trods tanken blot var at mødes et par stykker. Tak for initiativet, Rikke Stagaard Knudsen det var en hyggelig corgitur – Sydhavnstippen, Valbyparken.

Det var en tur der bevægede sig ind i en fårefold til stor fornøjelse for de fleste hunde, som var enige om at bruge samme ”parfume”, men til last for alle hundeejere der fik en let grøn og ildelugtende hund med hjem i ”bagagen”. Dejligt at se så mange af mine hunde fra mit opdræt igennem årene.

19. maj 2015

Anette & Tue med Vistruphus Cassie blev ringet op, om de havde lyst til at deltage med deres 12 hvalpe inde i Frederiksberg Have til nogle filmoptagelse der skal bruges til et nyt underholdningsprogram.

Anette kontaktede mig, da hun synes om ideen. Men efter drøftelse og flere overvejelser, vurderede vi det ville være for stor en mundfuld for så mange hvalpe. Hvem skulle tage ansvaret hvis en løs hund kom farende eller andet udefrakommende påvirkede hvalpene negativt.

Anette talte med deres programoplægger og blev enige om at komme forbi Kalundborg på deres ejendom, så det kunne foregå under trygge rammer. Det var en sjov dag i selskab med TV-vært Felix Smith og Nordisk Film.

Det er et nyt program på 12 afsnit som sendes henover sommeren på tv2 - "hvem sagde vuf" - Programmet omhandler forskellige emner om hund, med alt fra hundetricks, quiz samt interviews med kendte og deres hunde. Filmoptagelserne fra i dag skal indgå som små teaser mellem hvert indslag.

25. april 2015

Henriette Håkansson, udstationeringsvært for Vistruphus Grace og jeg drog mod Roskilde til DKK’s internationale hundeudstilling. Det var første gang Henriette skulle fremvise hund på den måde, så en smule nervøsitet var til stede. Det gik nu ganske godt, trods Grace tabte tålmodigheden da dommeren også ville beskrive hende fra bordet. Vi er tilfredse med præmieringen og fik både gode råd, samt placeringer med hjem i bagagen.

Lidt stemningsbilleder fra en god dag... Beskrivelser kan nu læses af alle via hundeweb!
Kennel Vistruphus Kennel Vistruphus
 

30. marts 2015

Mentalbeskrivelsen
etologi – signaler - funktion

Da jeg selv er mentalbeskriver samt teamleder under DKK, vil jeg gerne slå et slag for ovennævnte nye bog som udkommer 9. april 2015.

Er du også nysgerrig, og vil gerne forstå den mere sammenhængende fremstilling af den etologiske viden, der ligger bag mentalbeskrivelsen?
 
Sidst i bogen er et afsnit om, hvordan opdrættere – og hvalpekøbere - kan bruge mentalbeskrivelsen i praksis. Bogen er skrevet af Sten Søndergaard, og er den første danske bog, der går i dybden med den omfattende viden om hundes adfærd og signalsprog, som ligger til grund for mentalbeskrivelsen.
 Mentalbeskrivelsen af Sten Søndergaard

15. marts 2015

Vistruphus Casssie gik i fødsel meget tidligt søndag morgen, desværre var første hvalp dødfødt. Cassie blev udfordret til det sidste og endte trods assistance fra dyrlægen i et akut kejsersnit. Cassie fik 13 hvalpe heraf 12 levedygtige med fordelingen 6 hanner og 6 tæver, som alle trives og har det godt. Cassie var lidt træt det første døgn, men har det efter omstændighederne rigtigt godt. 

Vistruphus Cassie er ud af Imme's Dark knight (far) samt Hova Bonde's Amélie (Mor) - Far til hvalpene er Strandengen's Herkules
 
Cassie bor hos Anette & Tue i Kalundborg

20. februar 2015

Flora (Hova Bonde's Florense Cusack) har født 7 dejlige hvalpe, heraf 2 hanner og 5 tæver. Fødslen er gået godt og tog små 9 timer fra første til sidste hvalp var ude. Mor og hvalpe har det godt! - Dyrlægen har kontrolleret ved hjemmebesøg, at alt er i skønneste orden.

19. januar 2015

Hova Bonde's Florence Cusack ~ Flora er den 23. december 2014, blevet parret med Strandengen's Herkules. En smuk brindle på 4½ år, han ejers af Kennel Strandengen's ved Britta Schaadt & Kim i Holbæk. 

Dette er Flora's første kuld hvalpe - Du kan læse mere om Flora under vores hunde. Flora er små 4 uger henne i sin drægtighed, og blev scannet hos vores dyrlæge i anden anledning. Scanningen viste med alt sin tydelighed, at Flora venter hvalpe.
 
Vi forventer vores H-kuld omkring den 25. februar 2015!
 
Strandengen's Herkules Hova Bonde's Florence Cusack
 
Kennel Vistruphus v/Henriette Vistrup | Holmevej 1, DK-4390 Vipperød  | Tlf.: +45 2620 0820 | vistruphus@gmail.com